#feltlinks by Lambent / 2

18 февруари 2017
 #feltlinks by Lambent / 2

 

 

Всеки месец ще споделяме с вас какво ни хареса в Instagram света на вълната и плъстенето, като техника за създаване на уникални творения. От продуктов дизайн, през архитектура и мода, до арт инсталации. През февруари сме на тема растения и как да ги настаним красиво у дома в уникални плъстени вази.

 

***

Mellowgoat Studio и невероятните плъстени вази

 

mellow_lambent_woolmellow_lambent_wool 1mellow_lambent_wool 2
 
Photos: mellowgoatstudio

Mellowgoat studio е дело на талантливата французойка и текстилен дизайнер Фабиен. Тя споделя, че плъстенето за нея не е просто процес, той е наслада за сетивата, който те докосва до природата. Тя създава лимитирани колекции от плъстени вази в пастелни цветове, които пасват на различни сухи и малки стайни растения. Работи още с техники за текстилно багрена и създава уникални продукти. Ако се чудите, защо името на студиото е свързано с коза "goat"  а не с овца, връзката е абревиатурата GOAT - gabrielleonathread, а това е нейният първи блог.

 

***

Tocco Studio и магията на техниката knit felting

 

 
tocco_studio_felting_lambenttocco_studio_felting_lambent (3)tocco_studio_felting_lambent (2)
 
Photos: toccostudio.com

 

Tocco studio е създадено от артиста Лаура Гилберт. Студиото представя лимитирани колекции от ръчно плетени филцови съдове и предмети, които внасят усещане на жива природа у дома и естетически допълват интериора ни. Графичният и интериорен дизайнер Лаура създава и уникални колекции от купи и чинии, направени със същата техника. Предметите, които създава са не само красиви, устойчиви, но и многофункционални. Семплият им дизайн позволява да бъдат използвани като акцент към различни интериорни решения.

 

Очаквайте скоро още интересни истории от света на вълната.

Следете Lambent и в Instagram.


Вълната е приятел на бебето3 октомври 2019

Защо вълната е чудесна алтернатива на памука при избора на детско одеяло или постелка ?

прочети още
Натуралното въже в интериора29 ноември 2018

10 интериорни решения с деликатната намеса на въжето, които харесваме

прочети още
Бохо геометрия в интериора28 юли 2018

Какви са тенденциите при килимите в контекста на лятната бохо геометрия в интериора

прочети още
Оригами вълна11 февруари 2018

Колекцията CONES празнува сливането на геометрията, трансформацията и естетиката на вълната.

прочети още
Какво е Wabi Sabi и защо ръчната изработка става основна тенденция в интериорите за 2018 година ?28 декември 2017

Wabi-sabi (侘 寂) е традиционен поглед към естетиката в пространствата и начина на живот, съсредоточен върху приемането на несъвършенството. Истинската красота в течението wabi-sabi включва асиметрия, грапавост, простота, икономичност, интимност и живот в хармония с естествените природни дадености и процеси.

прочети още
Предимствата на вълнения килим3 декември 2017

Усещането краката ви да потъват в мек вълнен килим е незаменимо, особено, когато зимата дойде и температурите паднат по нулата.

прочети още
10 интересни факта за вълната, които ще ви изненадат5 ноември 2017

Несъмнено вълната е високо ценен материал в много сфери на нашия живот. Но кои са малките тайни, които не подозираме за нея ?

прочети още
Интериорните тенденции за тази есен в цветове26 октомври 2017

Как златистата есен пренася своята уникалност, топли багри и уют у дома според световните тенденции в цветовите интериорни решения

прочети още
#feltlinks by Lambent 326 август 2017

През август сме провокирани от смяната на позиция на килима в интериора, според тенденциите в интериорния дизайн за 2017/2018 година.

прочети още
#feltlinks by Lambent20 януари 2017

Всеки месец споделяме с вас какво ни хареса в Instagram света на вълната и плъстенето като техника за създаване на уникални творения. От продуктов дизайн, през архитектура и мода, до арт инсталации.

прочети още
Къща от вълна в Лондон20 ноември 2016

Днес ви каним "на гости" в първия вълнен Bed&Breakfast в Лондон, който отвори врати по време на "Седмицата на вълната" преди броени дни.

прочети още
Lambent в моя дом | Малкият принц20 август 2016

В този разказ главният герой е малкият принц Калоян. Наистина се надяваме един ден той да бъде герой на своето време, а че има нещо от планетата на Малкия принц, ще ви покажем малко по-надолу.

прочети още
Lambent в моя дом | Краси, Ян и Виктор3 август 2016

Обещаваме, че този разказ ще остави у вас усещането за дом и хармония.

прочети още