Lambent в моя дом | Малкият принц

20 август 2016
Lambent в моя дом | Малкият принц

Решихме да оставим тази история да бъде едно отворено писмо, което ни развълнува много. В нея силата на символиката и вълшебството ще ви завладеят и ще ви усмихнат широко.

Автор на това писмо е слънчевата Йоана, която обича малките неща. Но най-важното остава, че е леля на малкия Калоян, чиято усмивка ни вдъхнови да създадем за неговия първи рожден ден килима "Малкият принц". Оставаме ви насаме с думите, тези толкова истински думи на Йоана:

"Казвам се Йоана и обичам малките неща. Обожавам моментите на подаряване, вярвам, че има много символика и послание в тях. Подаряването е като докосване на душите на любимите ти хора, топла прегръдка, вечен спомен, добра дума, нежна целувка.

В спомените на човек със сигурност има знакови моменти, белязали живота му. Вярвам, че това, което ни държи духом е споменът за красивите сбъднатости и благодарността към съдбата за тях.  Преди вече малко повече от година с нежни стъпки, малък лъвски рев, ококорени очи и свенлива усмивка в моя живот се появи нов член, ново човече, нов приятел – моят първи племенник Калоян или Малкият принц, както го наричам. Вероятно на тези от вас, които имат племенници, чувството за опияненост им е познато. 

 

Първият рожден ден е много важен. Може би не толкова за малчуганите, но за родителите и всички, влюбени в порастващите хлапета, със сигурност.  Никога досега не бях на първи рожден и повярвайте ми, не знам какво се подарява по традиция. Ако питате родителите, винаги имат нужда от нови дрешки, някоя по-интересна играчка, столче, обувчици. А аз добавям, и спомени.

 

Исках да е нещо, което ще съчетава практичност, забавление, топлина, приказност, вълшебство, обич и спомени. Lambent беше първата и единствената ми мисъл. Не съм от хората, които дълго се чудят и винаги ставам фен на наистина красивите и изработени със сърце неща. Така се запознах с Lambent – от първо лице, в това на Нуша, която още от есента на миналата година сподели и разказа за началото на Lambent. После от снимките на изумителните килимчета и накрая когато получих своето. Така де, това на моя племенник.

 

Бих описала Lambent като авторство и творчество на две нива. В процеса по изработване на вълшебното килимче участват .... здрави ръце, няколко и все положителни предложения и мнения и мисъл и сърце за неговия получател. Така се роди идеята за Малкия принц. Нали знаете как има идеални моменти? Когато се свързах с Нуша и Таня и им казах „представям си нещо малко, бяло и нежно, със свежи мотиви и което да прилича на моя Малък принц“, те споделиха, че точно в този момент са си мислели за такъв модел, вдъхновен от героя на Екзюпери.

 

Оставям ви да се насладите на няколко снимки от килимчето "Малкият принц" – подходящ за нежни бебешки прохождащи крачета, не-боцкащ, за весела игра, топъл за зимата, удобен за почивка и мек сън на бебче, мама и тати...

 
 
DSC_0183DSC_0195DSC_0191DSC_0201
 
 
Ето и още няколко малки тайни, но важни неща за Йоана:

 

Сутрин обичам да... 

разхождам кучето Али, когато още градът спи.

Моята професионална страст... 

изкуството на комуникацията.

Любимото ми място у дома е...

на пода, върху топло килимче, с книжка, топъл чай и куче до мен.

Най-уютно се чувствам, когато...

прегърна с някого обща идея.

Като малка обичах да...

се смея и да ям мустачките на асмата. И сега обичам ;)

Избирам детайлите в дома ми...

според настроението ми и житейския етап, в който се намирам.

Заобиколена съм от...

щастливи звездички, любими хора, смислени книги, които обичам и розови пердета.

Вдъхновявам се от...

свободата да бъдеш себе си и да се чувстваш добре с това.

Моят домашен "ритуал" е...

да правя кула от измити съдове.

Уикендите ми са време за...

емоционални пътешествия.

Не заспивам без да...

кажа „Лека нощ“ на Рали.

Щастлива съм, че...

имам куфарче с инструменти в килерчето у нас.

Любопитна съм за... 

комерсиалните неща, те са тренд и изцяло нова философия. Това не означава, че ги чувствам мои.

Вълната е...

предание.

Когато видях килимa си от Lambent...

прегърнах сродна душа.

 

Благодарни сме, че Йоана прегърна Lambent и оставаме влюбени в любовта й към малките неща.


Вълната е приятел на бебето3 октомври 2019

Защо вълната е чудесна алтернатива на памука при избора на детско одеяло или постелка ?

прочети още
Натуралното въже в интериора29 ноември 2018

10 интериорни решения с деликатната намеса на въжето, които харесваме

прочети още
Бохо геометрия в интериора28 юли 2018

Какви са тенденциите при килимите в контекста на лятната бохо геометрия в интериора

прочети още
Оригами вълна11 февруари 2018

Колекцията CONES празнува сливането на геометрията, трансформацията и естетиката на вълната.

прочети още
Какво е Wabi Sabi и защо ръчната изработка става основна тенденция в интериорите за 2018 година ?28 декември 2017

Wabi-sabi (侘 寂) е традиционен поглед към естетиката в пространствата и начина на живот, съсредоточен върху приемането на несъвършенството. Истинската красота в течението wabi-sabi включва асиметрия, грапавост, простота, икономичност, интимност и живот в хармония с естествените природни дадености и процеси.

прочети още
Предимствата на вълнения килим3 декември 2017

Усещането краката ви да потъват в мек вълнен килим е незаменимо, особено, когато зимата дойде и температурите паднат по нулата.

прочети още
10 интересни факта за вълната, които ще ви изненадат5 ноември 2017

Несъмнено вълната е високо ценен материал в много сфери на нашия живот. Но кои са малките тайни, които не подозираме за нея ?

прочети още
Интериорните тенденции за тази есен в цветове26 октомври 2017

Как златистата есен пренася своята уникалност, топли багри и уют у дома според световните тенденции в цветовите интериорни решения

прочети още
#feltlinks by Lambent 326 август 2017

През август сме провокирани от смяната на позиция на килима в интериора, според тенденциите в интериорния дизайн за 2017/2018 година.

прочети още
#feltlinks by Lambent / 218 февруари 2017

Какво ни хареса този месец в Instagram света на вълната и плъстенето, като техника за създаване на уникални творения. От продуктов дизайн, през архитектура и мода, до арт инсталации. През февруари сме на тема растения и как да ги настаним красиво у дома в уникални плъстени вази.

прочети още
#feltlinks by Lambent20 януари 2017

Всеки месец споделяме с вас какво ни хареса в Instagram света на вълната и плъстенето като техника за създаване на уникални творения. От продуктов дизайн, през архитектура и мода, до арт инсталации.

прочети още
Къща от вълна в Лондон20 ноември 2016

Днес ви каним "на гости" в първия вълнен Bed&Breakfast в Лондон, който отвори врати по време на "Седмицата на вълната" преди броени дни.

прочети още
Lambent в моя дом | Краси, Ян и Виктор3 август 2016

Обещаваме, че този разказ ще остави у вас усещането за дом и хармония.

прочети още