Lambent в моя дом | Краси, Ян и Виктор

3 август 2016
 Lambent в моя дом | Краси, Ян и Виктор

Няма случайни неща. С това изречение започва историята за създаването на първото одеялце от Lamebent. Ян беше най-малкият посетител на нашата първа изложба, а неговите родители Краси и Виктор се влюбиха в дизайна на първия ни килим. Благодарни сме на Lambent за хората, с които ни среща. Те ни вдъхновяват да продължаваме да създаваме и да даряваме частица вълнено вълшебство в домовете им. Този път в рубриката Lambent в моя дом ви разказваме за едно прекрасно семейство, което живее между два свята - Пекин и София. Едно от големите им вдъхновения е природата, затова и срещата им с Lambent не е случайност.

Одеялото "Плодородие" е вълнената мекота и уют, които се надяваме да пренасят Ян в приказния свят на сънищата. Дизайнът на одеялото е семпъл, с меки натурални цветове. Посланието му е обвързано с началото, със създаването на нов живот.

Виктор е артист и твори в Пекин. А майката на чаровният Ян - Краси Генова - Попова - е журналист и обича да измисля истории. Тя вярва, че измислените истории са най-истинските. Споделя, че след появата на Ян, се чувства безкрайна. Краси вярва, че хората, които обичат и упражняват сърцата си в това, са надеждата на днешния свят. Възхищава им се, подкрепя ги и се учи от тях.

 

 
2014-06-02 16.03.19daddy_boy2_edited_edited
 P1010482P1010476
 
 

Този път нашият блиц ще включи посланията на двама, част от едно цяло - Краси и Виктор...

 

Сутрин обичам да... 

К: .Се събуждам до любовите в моя живот - Ян и Виктор.

В: Се излежавам на меко килимче.

 

Моята професионална страст... 

К: Са историите на хората. Обичам да ги чета, да ги пиша, да си измислям и споделям.

В: Е да гледам, наблюдавам. Изобщо светът минава през очите ми.

 

Любимото ми място у дома е...

К: Подът, колкото и странно да звучи. Връзката ми със земята ми е важна. Може би в предишен живот съм била дърво.

В: До прозореца.

 

Най-уютно се чувствам, когато...

К: Целувам и гушкам Виктор и Ян.

В: Когато си легна и си чета книжка.

 

Като малък/ка обичах да...

К: Плувам в морето безкрайно. Още обичам морето.

В: Си направя колибка от книги и да си чета, която книга ми се прииска.

 

Избирам детайлите в дома ми...

К: Със сърцето си. То е първото, което припознава нещо като част от дома. Така се случи и с любимото ни одеяло от Lambent.

В: С прецизност, която отговаря на моите артистични разбирания за хармония и практичност.

 

Заобиколен/а съм от...

К: От книги.

В: Принтове и артистични опити на мои проекти, които правя върху традиционна китайска хартия, наречена - хартия - кожа.

 

Вдъхновявам се от...

К: От хора със смели сърца.

В: Природата, хората и най-вече от артистите, които срещам по пътя си. Благодарение на френската галерия Yishu 8, с която работя в Пекин, имам шанса да общувам с изключителни китайски артисти, от които научавам много за прецизността, упоритостта и тоталното възхищение към природата, която обикновено е и основното им вдъхновение.

 

Моят домашен "ритуал" е...

К: Сутрешното кафе и "прелета", както аз го наричам, над списанията, които следя и за които съм много благодарна на приятели, като Жоро Тошев, който ми купува списания от целия свят.

В: Да преглеждам арт книгите, с които е пълен дома ни. Няма по-голямо вдъхновение от хората, които са минали по пътя, през който минаваш и ти.

 

Уикендите ми са време за...

К: Връзка с природата и вселената. Толкова ми е необходима тази пъпна връв.

В: Приключения. Пътешествия, срещи с хора. Но да си призная уикендът е моето безкрайно пространство за случване на всичко онова, което искам да ми се случи.

 

Не заспивам без да...

К: Кажа на Виктор и Ян, че ги обичам. Безкрайно.

В: Прочета книгите на нощното ми шкафче. Унасям се в света на любими автори и герои.

 

Щастлив/а съм, че...

К: Се намерихме с Виктор и че Ян ни избра за родители. Безкрайно щастлива.

В: Правя това, което обичам. Случи се неочаквано и по най-естествения начин - то ме последва и аз се впуснах по пътя и така открих нещо, което ме вълнува изключително много и изпълва целия ми свят - моите артистични търсения.

 

Любопитен/на съм за... 

К: Интересните истории на хората, за хората въобще. Интересуват ме всички детайли от природата на хората. Вдъхновяват ме и ме изпълват с надежда. Разбира се, има много моменти, в които ме е срам да се нарека човек, но го приемам като предизвикателство и се опитвам да работя върху себе си, за да не се срамувам и от себе си.

В: Всичко, което срещам по пътя си. Наскоро, например, бях в един град в Китай, прочул се с белия порцелан и съм във възторг от майсторите, които срещнах там. Вековни традиции и безкрайно вдъхновение.

 

Вълната е...

К: Топлина и усещане за дом.

В: Да, усещане за дом.

 

Когато видях одеялото си от Lambent...

К: Си представих дърво, свързано със земята. Пъпната връв, която търся навсякъде. Неслучайно, с Виктор и Ян избрахме "Плодородие", защото в нашия живот Плодородието се появи в лицето на сина ни Ян - великански подарък от вселената. Благодаря на Татяна за сръчните и смели ръце и на дъщеря й, която го достави у дома, досущ като приказен елф. Lambent, благодаря им, че правят всичко с любов. Много, много е важно!

 

В: Си представих какво е Плодородието. Мисля че, това е вълшебно одеяло и очаквам да сбъдва желания. А, те са безкрайни.

 

Безкрайна нека е и хармонията в дома ви, мило семейство. Благодарим ви за вдъхновението.


Вълната е приятел на бебето3 октомври 2019

Защо вълната е чудесна алтернатива на памука при избора на детско одеяло или постелка ?

прочети още
Натуралното въже в интериора29 ноември 2018

10 интериорни решения с деликатната намеса на въжето, които харесваме

прочети още
Бохо геометрия в интериора28 юли 2018

Какви са тенденциите при килимите в контекста на лятната бохо геометрия в интериора

прочети още
Оригами вълна11 февруари 2018

Колекцията CONES празнува сливането на геометрията, трансформацията и естетиката на вълната.

прочети още
Какво е Wabi Sabi и защо ръчната изработка става основна тенденция в интериорите за 2018 година ?28 декември 2017

Wabi-sabi (侘 寂) е традиционен поглед към естетиката в пространствата и начина на живот, съсредоточен върху приемането на несъвършенството. Истинската красота в течението wabi-sabi включва асиметрия, грапавост, простота, икономичност, интимност и живот в хармония с естествените природни дадености и процеси.

прочети още
Предимствата на вълнения килим3 декември 2017

Усещането краката ви да потъват в мек вълнен килим е незаменимо, особено, когато зимата дойде и температурите паднат по нулата.

прочети още
10 интересни факта за вълната, които ще ви изненадат5 ноември 2017

Несъмнено вълната е високо ценен материал в много сфери на нашия живот. Но кои са малките тайни, които не подозираме за нея ?

прочети още
Интериорните тенденции за тази есен в цветове26 октомври 2017

Как златистата есен пренася своята уникалност, топли багри и уют у дома според световните тенденции в цветовите интериорни решения

прочети още
#feltlinks by Lambent 326 август 2017

През август сме провокирани от смяната на позиция на килима в интериора, според тенденциите в интериорния дизайн за 2017/2018 година.

прочети още
#feltlinks by Lambent / 218 февруари 2017

Какво ни хареса този месец в Instagram света на вълната и плъстенето, като техника за създаване на уникални творения. От продуктов дизайн, през архитектура и мода, до арт инсталации. През февруари сме на тема растения и как да ги настаним красиво у дома в уникални плъстени вази.

прочети още
#feltlinks by Lambent20 януари 2017

Всеки месец споделяме с вас какво ни хареса в Instagram света на вълната и плъстенето като техника за създаване на уникални творения. От продуктов дизайн, през архитектура и мода, до арт инсталации.

прочети още
Къща от вълна в Лондон20 ноември 2016

Днес ви каним "на гости" в първия вълнен Bed&Breakfast в Лондон, който отвори врати по време на "Седмицата на вълната" преди броени дни.

прочети още
Lambent в моя дом | Малкият принц20 август 2016

В този разказ главният герой е малкият принц Калоян. Наистина се надяваме един ден той да бъде герой на своето време, а че има нещо от планетата на Малкия принц, ще ви покажем малко по-надолу.

прочети още