Интериорните тенденции за тази есен в цветове

26 октомври 2017
Интериорните тенденции за тази есен в цветове

Сякаш тази есен е в унисон с естествените цветове и материи, които намираме сред последните тенденции в интериорния дизайн. Като творци, които се вдъхновяват основно от Природата, сме щастливи, че обръщайки любопитен поглед към актуалните цветови акценти за края на 2017-та година, можем да намерим едни от любимите ни натурални багри.

 

Топло сиво (warm grey)

 

Този цвят няма да е тенденция само за този сезон, а ще се запази в следващата половин година. Причината е неговата разнородна "природа" да се съчетава с много цветови гами, както ярки, така и по-меки нюанси. Той излъчва едновременно изтънченост и непринуденост.

 

 

снимка: elle deco sweden

 

Охра (ochre)

 

Това безспорно е цвета на есента, който внася повече уют и топлина в дома. Този цвят е достатъчно ярък, за да привлече вниманието като акцент в интериора и достатъчно мек, за да "осветява" стаята и да се комбинира свободно с други цветове.

 

снимка: housetohome.co.uk

 

Ръждив (rust)

 

Старинния и винтидж облик на интериорите още не е останал съвсем в миналото, а завръщането на теракота като актуален материал за декорация, съдове и други предмети за дома, ръждивото става атрактивен цвят за сезона. Усещането за контраст, но и перфектно допълнение, което той може да донесе на пода ни например, го прави чудесно решение за килим.

 

снимка: flat15.com

 

Тъмнокафяв (taupe)

 

Есенната земя може да е вдъновение за това цветово решение, което обикновено се вписва добре в различни интериорни проекти. Цвят taupe създава усещане за баланс, заземяване и конфорт.

 

снимка: Impressive Interior Design

 

Вижте нашите предложения от ръчноизработени килими от 100 % българска вълна, създадени с техника плсътене, в тази есенна гама, за да направите дома си още по-уютен.


Вълната е приятел на бебето3 октомври 2019

Защо вълната е чудесна алтернатива на памука при избора на детско одеяло или постелка ?

прочети още
Натуралното въже в интериора29 ноември 2018

10 интериорни решения с деликатната намеса на въжето, които харесваме

прочети още
Бохо геометрия в интериора28 юли 2018

Какви са тенденциите при килимите в контекста на лятната бохо геометрия в интериора

прочети още
Оригами вълна11 февруари 2018

Колекцията CONES празнува сливането на геометрията, трансформацията и естетиката на вълната.

прочети още
Какво е Wabi Sabi и защо ръчната изработка става основна тенденция в интериорите за 2018 година ?28 декември 2017

Wabi-sabi (侘 寂) е традиционен поглед към естетиката в пространствата и начина на живот, съсредоточен върху приемането на несъвършенството. Истинската красота в течението wabi-sabi включва асиметрия, грапавост, простота, икономичност, интимност и живот в хармония с естествените природни дадености и процеси.

прочети още
Предимствата на вълнения килим3 декември 2017

Усещането краката ви да потъват в мек вълнен килим е незаменимо, особено, когато зимата дойде и температурите паднат по нулата.

прочети още
10 интересни факта за вълната, които ще ви изненадат5 ноември 2017

Несъмнено вълната е високо ценен материал в много сфери на нашия живот. Но кои са малките тайни, които не подозираме за нея ?

прочети още
#feltlinks by Lambent 326 август 2017

През август сме провокирани от смяната на позиция на килима в интериора, според тенденциите в интериорния дизайн за 2017/2018 година.

прочети още
#feltlinks by Lambent / 218 февруари 2017

Какво ни хареса този месец в Instagram света на вълната и плъстенето, като техника за създаване на уникални творения. От продуктов дизайн, през архитектура и мода, до арт инсталации. През февруари сме на тема растения и как да ги настаним красиво у дома в уникални плъстени вази.

прочети още
#feltlinks by Lambent20 януари 2017

Всеки месец споделяме с вас какво ни хареса в Instagram света на вълната и плъстенето като техника за създаване на уникални творения. От продуктов дизайн, през архитектура и мода, до арт инсталации.

прочети още
Къща от вълна в Лондон20 ноември 2016

Днес ви каним "на гости" в първия вълнен Bed&Breakfast в Лондон, който отвори врати по време на "Седмицата на вълната" преди броени дни.

прочети още
Lambent в моя дом | Малкият принц20 август 2016

В този разказ главният герой е малкият принц Калоян. Наистина се надяваме един ден той да бъде герой на своето време, а че има нещо от планетата на Малкия принц, ще ви покажем малко по-надолу.

прочети още
Lambent в моя дом | Краси, Ян и Виктор3 август 2016

Обещаваме, че този разказ ще остави у вас усещането за дом и хармония.

прочети още