ГРИЖА ЗА ПРОДУКТИТЕ

 
 
СУХО ПОЧИСТВАНЕ
При този вид почистване се препоръчва използването на прахосмукачка или почистване, чрез изтупване на килима. При използване на прахосмукачка препоръчваме да приберете четката на накрайника.

 
РЪЧНО ПРАНЕ
*За предпочитане.
Използвайте уникалното свойство на вълненото влакно да се самопочиства. Достатъчно е да се накисне във вода с температура не  повече  от 30 градуса, с течен препарат (неагресивен, за цветно пране) и след 30 минути да се изплакне до пълното отстраняване на  перилния  препарат. Остатъците от него могат да увредят тъканта.

ХИМИЧЕСКО ЧИСТЕНЕ 
Препоръчва се температура на водата не повече от 30 градуса. Използва се течен препарат (неагресивен, за цветно пране ) и без  омекотител, без центруфуга. Забранено е използването на препарати, съдържащи хлор. 

ПЕРАЛНЯ
*В домашни условия, ако размерът на килима позволява.  
Използва се програма за пране на вълна ( 30 градуса ), без центрофуга, без омекотител, без препарати, съдържащи хлор. С течен  перилен препарат, неагресивен, за цветно пране.

СУШЕНЕ  
Изсушаването на килима става в хоризонтално положение, без провисване. Да се избягва пряка слънчева светлина. Да се избягва близостта на уреди, които излъчват топлина.

СЪВЕТИ ЗА ПРЕМАХВАНЕ НА ПЕТНА    
Петна от червено вино - измиване със студена вода
Петна от шоколад - измиване с топла вода и малко сапун
Петна от храна и алкохол - измиване с газирана вода. Почистват се от центъра на петното към краищата.
Петна от мазнина и масла - само с почистващи препарати за вълна.