Натуралното въже в интериора

29 ноември 2018
Натуралното въже в интериора

 

Дали винтидж нотка, спомен за морските летни приключения или нужда от повече естествени материали в ежедневието ни, натуралното въже може да е чудесен акцент с куп интересни приложения в интериора.

 

От пуфове, през осветителни тела, до килими въжето може да преобрази дома ни и да му придаде уникален почерк.
Този материал ни позволява да търсим и творим не толкова скъпи, но креативни решения. Красивите, оригинални и интересни въжени елементи изглеждат прости и впечатляващи, меки и промишлени едновременно. Въжето съчетава едновременно мекотата, уюта на текстила в интериора и грубостта и суровостта на индустриалния стил.

 

Натуралното въже е перфектното допълнение в интериори, решени в топли, земни цветове, но и в по-агресивни студени цветове. Този декоративен елемент може да част от пространства където на почит е топлината на дървото, но и студенината на метала. Тази гъвкавост на приложенията, комбинативност и ценни качества правят въжето предпочитам материал за разлини интериорни проекти - дом, ресторант, хотел и други градски пространства.

 

Малко история за материала юта. Юта се нарича влакното след отопяване и олющване на стъблото на растението ютата. То е лъскаво, хигроскопично, с дължина 1,5-3 м, дебелина - 15-28 мк. Именно то се употребява за изработване на въжета. Интересното е, че в България това растение се отглежда органично.

Ютата е натурално растително влакно, което е 100% биоразградимо и водоустойчиво. Това е устойчив материал, тъй като достига до пълна зрялост в рамките на 6 месеца.

 

Новата линия килими на Lambent също е свързана с любимото въже, в натурален цвят. Този материал придава на килима стабилно присъствие, усещане за заземяване, поддръжа се много лесно, а същевременно предизвиква релаксиращо усещане за ходилата ни. 

 

 

*Снимки: Pinterest


Вълната е приятел на бебето3 октомври 2019

Защо вълната е чудесна алтернатива на памука при избора на детско одеяло или постелка ?

прочети още
Бохо геометрия в интериора28 юли 2018

Какви са тенденциите при килимите в контекста на лятната бохо геометрия в интериора

прочети още
Оригами вълна11 февруари 2018

Колекцията CONES празнува сливането на геометрията, трансформацията и естетиката на вълната.

прочети още
Какво е Wabi Sabi и защо ръчната изработка става основна тенденция в интериорите за 2018 година ?28 декември 2017

Wabi-sabi (侘 寂) е традиционен поглед към естетиката в пространствата и начина на живот, съсредоточен върху приемането на несъвършенството. Истинската красота в течението wabi-sabi включва асиметрия, грапавост, простота, икономичност, интимност и живот в хармония с естествените природни дадености и процеси.

прочети още
Предимствата на вълнения килим3 декември 2017

Усещането краката ви да потъват в мек вълнен килим е незаменимо, особено, когато зимата дойде и температурите паднат по нулата.

прочети още
10 интересни факта за вълната, които ще ви изненадат5 ноември 2017

Несъмнено вълната е високо ценен материал в много сфери на нашия живот. Но кои са малките тайни, които не подозираме за нея ?

прочети още
Интериорните тенденции за тази есен в цветове26 октомври 2017

Как златистата есен пренася своята уникалност, топли багри и уют у дома според световните тенденции в цветовите интериорни решения

прочети още
#feltlinks by Lambent 326 август 2017

През август сме провокирани от смяната на позиция на килима в интериора, според тенденциите в интериорния дизайн за 2017/2018 година.

прочети още
#feltlinks by Lambent / 218 февруари 2017

Какво ни хареса този месец в Instagram света на вълната и плъстенето, като техника за създаване на уникални творения. От продуктов дизайн, през архитектура и мода, до арт инсталации. През февруари сме на тема растения и как да ги настаним красиво у дома в уникални плъстени вази.

прочети още
#feltlinks by Lambent20 януари 2017

Всеки месец споделяме с вас какво ни хареса в Instagram света на вълната и плъстенето като техника за създаване на уникални творения. От продуктов дизайн, през архитектура и мода, до арт инсталации.

прочети още
Къща от вълна в Лондон20 ноември 2016

Днес ви каним "на гости" в първия вълнен Bed&Breakfast в Лондон, който отвори врати по време на "Седмицата на вълната" преди броени дни.

прочети още
Lambent в моя дом | Малкият принц20 август 2016

В този разказ главният герой е малкият принц Калоян. Наистина се надяваме един ден той да бъде герой на своето време, а че има нещо от планетата на Малкия принц, ще ви покажем малко по-надолу.

прочети още
Lambent в моя дом | Краси, Ян и Виктор3 август 2016

Обещаваме, че този разказ ще остави у вас усещането за дом и хармония.

прочети още