Вълната е приятел на бебето

3 октомври 2019
Вълната е приятел на бебето

Грижата за най-малките винаги е свързана избор на висококачествени, полезни материи, що се отнася до текстила за тяхното легло или място за игра и гимнастика.

 

Ето кои са предимствата на вълната, които могат да ни убедят, че именно тя е прекрасна алтернатива на памука за бебешки и детски декстил:

 

- не е алергенна, което е чудесно за бебета и деца, които могат да имат алергии;

- тя е мека, но изключително издръжлива и дълготрайна;

- добър избор за бебета и деца, които са склонни към прегряване, тъй като помага за регулиране на телесната температура. Вълната има способността да регулира телесната температура и да държи топло през зимата и хладно през лятото, което води до по-спокоен сън;

- вълната може да абсорбира до една трета от теглото си във влага, без да става лепкава, което е чудесно за бебета и деца, които са склонни да се потят;

- вълната отблъсква мръсотията, което я прави идеалният материал за разхвърляни деца. Вълната е устойчива на петна и ви спестява времето и енергията, необходими за твърде често пране;

- това е изключително лека материя, което съдейства за допълнителен комфорт на малките;

- вълната е биоразградима и устойчива, освен това се произвежда естествено 

 

Очаквайте скоро нови вълнени изненади от Lambent, посветени на най-малките!


Натуралното въже в интериора29 ноември 2018

10 интериорни решения с деликатната намеса на въжето, които харесваме

прочети още
Бохо геометрия в интериора28 юли 2018

Какви са тенденциите при килимите в контекста на лятната бохо геометрия в интериора

прочети още
Оригами вълна11 февруари 2018

Колекцията CONES празнува сливането на геометрията, трансформацията и естетиката на вълната.

прочети още
Какво е Wabi Sabi и защо ръчната изработка става основна тенденция в интериорите за 2018 година ?28 декември 2017

Wabi-sabi (侘 寂) е традиционен поглед към естетиката в пространствата и начина на живот, съсредоточен върху приемането на несъвършенството. Истинската красота в течението wabi-sabi включва асиметрия, грапавост, простота, икономичност, интимност и живот в хармония с естествените природни дадености и процеси.

прочети още
Предимствата на вълнения килим3 декември 2017

Усещането краката ви да потъват в мек вълнен килим е незаменимо, особено, когато зимата дойде и температурите паднат по нулата.

прочети още
10 интересни факта за вълната, които ще ви изненадат5 ноември 2017

Несъмнено вълната е високо ценен материал в много сфери на нашия живот. Но кои са малките тайни, които не подозираме за нея ?

прочети още
Интериорните тенденции за тази есен в цветове26 октомври 2017

Как златистата есен пренася своята уникалност, топли багри и уют у дома според световните тенденции в цветовите интериорни решения

прочети още
#feltlinks by Lambent 326 август 2017

През август сме провокирани от смяната на позиция на килима в интериора, според тенденциите в интериорния дизайн за 2017/2018 година.

прочети още
#feltlinks by Lambent / 218 февруари 2017

Какво ни хареса този месец в Instagram света на вълната и плъстенето, като техника за създаване на уникални творения. От продуктов дизайн, през архитектура и мода, до арт инсталации. През февруари сме на тема растения и как да ги настаним красиво у дома в уникални плъстени вази.

прочети още
#feltlinks by Lambent20 януари 2017

Всеки месец споделяме с вас какво ни хареса в Instagram света на вълната и плъстенето като техника за създаване на уникални творения. От продуктов дизайн, през архитектура и мода, до арт инсталации.

прочети още
Къща от вълна в Лондон20 ноември 2016

Днес ви каним "на гости" в първия вълнен Bed&Breakfast в Лондон, който отвори врати по време на "Седмицата на вълната" преди броени дни.

прочети още
Lambent в моя дом | Малкият принц20 август 2016

В този разказ главният герой е малкият принц Калоян. Наистина се надяваме един ден той да бъде герой на своето време, а че има нещо от планетата на Малкия принц, ще ви покажем малко по-надолу.

прочети още
Lambent в моя дом | Краси, Ян и Виктор3 август 2016

Обещаваме, че този разказ ще остави у вас усещането за дом и хармония.

прочети още